Selge gullsmykker - noen ting å tenke på

Det å selge sine ubrukte eller ødelagte gullsmykker er veldig populært om dagen, ettersom gullprisen nå er historisk høy. I dag finnes det mange gullkjøpere som utelukkende jobber med privat gull. Det kan derfor være vanskelig å finne en god aktør. Derfor har vi satt opp noen tips for deg som vurderer å selge sine gullsmykker.

Selg dine ubrukte gullsmykker og få penger

Har du gullsmykker som samler støv i en kommodeskuff, så kan det være på tide å selge de. Ettersom prisen på gull og andre edelmetaller er høyere nå enn de har vært på lenge, så får du ved et salg mye bedre betalt enn du gjorde tidligere. Gullkjøpere kjøper som regel gull for å så smelte det ned og selge det videre - derfor betyr det ingenting om smykket er ødelagt eller er i dårlig stand. Når man selger et ødelagt gullkjede, armbånd eller annet smykke påvirker ikke dette prisen. På en annen side får man ikke bedre betalt for et vakkert håndverk eller affeksjonsverdien i en gullring.

Pantelåner eller Internett

Det å gå til en pantelåner er kanskje det første alternativet for mange, men sjelden det beste (forutsatt at man ikke har planer om å få tilbake smykket senere). Når man selger sine smykker til en spesialist kommer de i stedet til å verdivurderes i forhold til verdensmarkedsprisen, noe som kan gi en langt høyere pris enn man hadde fått ved å levere inn en ødelagt klokke til en pantelåner eller gullsmed.

Det er viktig å finne seriøs gullkjøper. Etterhvert som gullprisen har økt, har det også blitt vanligere at den som selger ikke får riktig pris. I de fleste tilfeller lønner det seg å sammenligne ulike selskap som kjøper gull. Nå for tiden finnes det mange seriøse selskaper på Internett som kjøper gullsmykker fra privatpersoner. Man må da sende gullsmykket med et forsikret brev til selskapet, som verdivurderer gjenstanden etter karat og vekt.

Sikkerhet

Sikkerhet er en selvfølge hos seriøse aktører, pass derfor på at selskapet du selger til er godt etablert. Det kan også være lurt å få sine gullsmykker vurdert av en gullsmed før du sammenligner priser. På denne måten kan man forsikre seg om at det ikke er noe verdi i gullsmykket utover gullverdien.

Uansett om man er i behov av penger eller ikke så har et smykke som aldri blir brukt liten verdi. Med tanke på dagens priser kan man enkelt selge gullet sitt, og bruke pengene til noe som har nytte.

Hent gullpriser