Selge gull på internett

Gull er et meget verdifullt metall og etterspørselen finnes alltid. Akkurat nå er gullprisen på et historisk høyt nivå og derfor er det i dag mange som vurderer å selge sine ødelagte eller ubrukte gullsmykker.

Det finnes flere aktører på nett som kjøper ditt ubrukte gull.  Det å selge gull på nett er en metode som stadig blir mer populær fordi det er så enkelt. I tillegg får man ofte bedre betalt for sine gullgjenstander når man selger til en aktør på nett.

Forskjeller mellom å selge gull på nett eller i fysisk butikk

Pantelånere og gullsmeder tar nesten alltid inn gullgjenstander, men har som regel store marginaler å ta hensyn til. det samme gjelder omreisende gullhandlere, som har store variasjoner i hvor mye de betaler per gram og derfor blir de av og til kritisert for å betale for lite. På nett kan man enkelt få oversikt over aktuell gullpris og samtidig selge gullet sitt til en god pris. I forhold til det fysiske markedet er det i andre tilfeller større konkurranse og prispress på nett.

Hvordan fungerer det?

De fleste seriøse aktører benytter seg av ganske like prosesser, der man fyller ut et enkelt adressefelt på hjemmesiden og deretter får instrukser og brev tillsendt uten kostnad. I forhold til sikkerhet bør returkonvolutten ha et sporingsnummer, og det bør også inngå en forsikring som med god marginal dekker gjenstandens verdi.

Neste skritt i salgsprosessen er som regel at kjøperen kontrollerer gullets karat, det vil si renhet. Den hæyeste karaten er 24, som betyr at gjenstanden består av minst 99,9% gull. Den aktuelle gullprisen baserer seg alltid på rent gull. så det er ikke noe merkelig hvis gullkjøperen betaler mindre for gjenstander som har en lavere karat. Deretter veies gullet før endelig verdi blir avgjort. Som selger får du så beskjed om prisen og har mulighet til å selge eller kreve gjenstanden returnert.

Viktig å tenke på

Om du selv har vurdert å selge gull på internett kan det være lurt å sammenligne ulike aktører - hvilken pris gullkjøperen betaler per gram og hvilke kostnader som legges til i form av frakt og administrasjon. Det skal ikke ha noe å si om gullgjenstanden er ødelagt - det er gullinneholdet som er relevant. Hvis det derimot dreier seg om et samlerobjekt eller antikviteter bør man oppsøke noen som kan verdivurdere håndverket og ikke bare tar hensyn til vekt og karat.

Tips til deg som har tenkt å selge gull på Internett

Noen andre tips til den som skal selge gull på nett er blant annet å kun henvende seg til etablerte gullkjøpere. Når det dreier seg om større summer som skal omsettes er det viktig at man kan stole på selskapet man henvender seg til og ikke utelukkende se på hvem som tilbyr høyest pris. Derfor kan det være en god idé å lese kundeanmeldelser om selskapet fra tidligere kunder. Selskapet skal også ha alle tillatelser og bevillinger som kreves, og kunne tilby en god forsikring.

Hent gullpriser